Termes com ara “animalisme”, “distopia” i “quinoa” són alguns dels cinquanta-un que s’han incorporat en la nova actualització del DIEC2, el diccionari en línia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). A més, s’hi han afegit vora quaranta modificacions de termes: addicions, esmenes o supressions, que poden afectar qualsevol informació de l’article del diccionari.

Entre aquestes modificacions es destaca el femení “gerenta”; fins ara el diccionari solament recollia “gerent” per a tots dos gèneres. El IEC també subratlla la inclusió de gentilicis com ara “namibi”, “saudí” i “saudita”, a més d’adjectius que ara tenen un sentit diferent de l’original, com ara “adormit”, “assistit”, “assolellat”, “desfasat”, “divorciat” i “separat”.

El IEC també ha actualitzat els exònims en les definicions de “neerlandès” –amb la supressió d’Holanda– i “kirguís” –en què s’introdueix la denominació actual del país en català, “Kirguizistan”. La institució també considera destacables les accepcions figurades que s’han afegit als articles “bastir” i “edificar” i l’exemple “emergència climàtica”, afegida a l’article “emergència”.

La llista completa dels canvis introduïts en aquesta nova actualització del DIEC2, la desena d’ençà de l’any 2007, es pot consultar ací.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.