ACN La Seu d’Urgell.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat en relació a la reunió que mantindrà amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que l’important és que es surti de la trobada amb una segona reunió. En el marc de la inauguració de la Trobada Empresarial del Pirineu, Torra ha explicat que hi ha dos equips que estan preparant la reunió entre els dos presidents que encara no té data i ha rebutjat que sigui una “reunió de foto”. Segons el president de la Generalitat, la trobada podria servir per “marcar el terreny de joc”. “És evident que em dirà que ha de preservar la unitat d’Espanya i que ens hem de sotmetre a la legalitat espanyola, i jo li diré que cal respectar el dret d’autodeterminació dels catalans”, ha afegit.

Torra vol que la primera reunió amb el nou president de l’executiu espanyol sigui “productiva” i no només una foto. Per aquest motiu ha explicat que després d’una primer contacte amb Sánchez van decidir designar dos equips per preparar la trobada. La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, és l’escollida per part de l’executiu espanyol i la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, en nom del Govern. La trobada encara no té data fixada però Torra ha deixat clar que ell hi està plenament disposat. “Quan el govern espanyol vulgui que ens seiem a la taula a parlar, com diu la cançó, ho deixo tot i anem a la Moncloa a parlar”, ha afirmat. Torra admet que es parteix de “situacions allunyades” i en aquest sentit ha augurat que en la primera trobada es marcarà el terreny de joc. El president de la Generalitat ha insistit que ofereix mà estesa per negociar sense cap tipus de condicions i volent assumir riscos. I ha demanat al govern de Sánchez que també els assumeixi. En referència a la proposta del Cercle d’Economia a favor d’un nou Estat amb rang constitucional, Torra ha donat la benvinguda a totes les propostes tenint en compte que en els darrers temps “l’única proposta ha estat enviar-ho a la judicatura”. I també ha volgut deixar clar que els ciutadans de Catalunya hauran de votar les propostes, també si hi ha un projecte d’independència.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb