Temporada Alta presenta ‘100 mirades diferents sobre temes socials i personals’ en la programació d’aquesta tardor

  • El certamen començarà el 5 d'octubre al 10 de desembre i la meitat dels espectacles programats són d'autoria catalana

VilaWeb
Imatge promocional de 'Requiem pur L'
ACN
03.09.2018 - 16:38
Actualització: 03.09.2018 - 19:57

Temporada Alta centrarà la seva 27a edició en projectar ‘100 mirades diferents sobre temes socials i personals’, tal com ha detallat el director del festival, Salvador Sunyer. Entre els temes que es tractaran hi ha la llibertat d’expressió, el feminisme, els límits de la premsa o la protesta sindicalista com a aspectes més socials. En aquesta línia, Sunyer ha precisat que no es tractaran com a ‘manifestos polítics’, sinó que els muntatges oferiran reflexions i anàlisis ‘des de la distància’ i perspectiva. El festival, però, també compta amb creacions que parlen de sensacions més personals com ara la mort o una obra, ‘Uncanny Valley’, que planteja la relació entre humans i  robots. Dels 98 espectacles programats, 58 són d’autoria catalana i una vintena són produccions internacionals provinents de 12 països diferents.

El festival, que arrencarà el 5 d’octubre i s’allargarà fins al 10 de desembre, comptarà amb obres com ‘Requiem for L’ basat en el rèquiem de Mozart, una obra molt utilitzada en enterraments. Segons ha avançat Sunyer, el coreògraf del muntatge, Alain Platel, aprofita aquesta base musical ‘i ho barreja amb com la mort afecta a les persones’ i també a les societats amb una reflexió de l’holocaust. I ho fa amb ‘la mirada dels africans’, ja que agafa la base dels rituals que es fan a aquest continent.

En l’apartat de dansa, s’inclou el debut de la ballarina Cristiana Morganti amb ‘Moving with Pina’ en el qual explica l’univers de la coreògrafa Pina Bausch ‘des de la perspectiva del ballarí’, ja que Morganti va ser la seva solista durant una dècada.

Pel que fa a produccions teatrals, n’ha destacat ‘Uncanny Valley’, el fruit de la companyia alemanya Rimini Protokoll que pretén fer reflexionar al públic sobre la relació entre els éssers humans i els robots. De fet, el títol prové d’una hipòtesi en el camp de la robòtica que afirma que quan una còpia d’un robot s’assembla massa a un humà crea rebuig i desconfiança.

El certamen també tractarà la violència masclista amb l’espectacle ‘MACHO MAN’ del director Àlex Rigola. Es podrà veure al saló de descans del Teatre Municipal de Girona i serà un espectacle de format reduït per només sis espectadors. Sunyer ja ha avançat que és un muntatge ‘dur’ i amb ‘mala baba’. ‘MACHO MAN’ és una coproducció de Temporada Alta.

En les últimes setmanes, el certamen ja havia avançat alguns dels muntatges que es podran veure aquesta tardor. Entre els muntatges que ja s’havien avançat figura el monòleg de ‘La neta de la senyora Linh’, protagonitzat per Lluís Homar, o ‘Les Noies de Mossbank Road’ que està dirigida per Sílvia Munt. Les entrades del festival es podran comprar a partir de dijous a les 9 del matí des de la web, al Teatre Municipal de Girona i al Teatre de Salt. Els preus es mantindran respecte l’edició anterior i de mitjana les entrades costaran 15 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any