ACN Santa Coloma de Gramenet.-L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet convertirà l’antiga escola Miguel Hernández del barri de Can Calvet en un gran complex d’habitatges per a la gent gran. L’edifici, actualment en desús, es transformarà en un bloc de 48 habitatges amb serveis compartits adreçats a majors de 65 anys amb rendes baixes o que actualment visquin en pisos que no estan adaptats. Tots els pisos estan dissenyats sense barreres arquitectòniques i adaptats a les necessitats actuals de la gent gran i n’hi haurà cinc especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. El patí de l’escola serà un jardí d’ús exclusiu per a veïns i també es faran una dotzena de places d’aparcament. L’Ajuntament invertirà en la remodelació 1,5 MEUR. Es preveu que les obres comencin el mes de juny i la durada dels treballs és d’un any. Així, a finals de 2019 podrien entrar-hi a viure els primers inquilins.

Aquest serà el primer projecte d’aquestes característiques que hi haurà a Santa Coloma de Gramenet, una ciutat altament envellida amb un 20% de població major de 65 anys. Amb el nou complex d’habitatges es pretén millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i promoure un “envelliment actiu”, ha destacat l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon.Un dels problemes afegits del col·lectiu és el fet que molta gent gran viu sola a la ciutat. Segons dades del patró municipal en són més de 4.600 i quatre de cada deu són majors de 85 anys, sobretot dones. Parlon assegura que el projecte que s’ha dissenyat també pretén, en part, “combatre la soledat”. En aquest sentit, a més dels habitatges, les persones que hi visquin tindran espais i serveis compartits, com és el cas de la consergeria, una direcció del centre –que funcionarà com a dinamització d’activitats a l’edifici i alhora per estar en contacte amb els serveis assistencials que siguin necessaris–, una sala polivalent comunitària, una bugaderia i un magatzem. També hi haurà Un jardí interior i aparcament per a dotze places de cotxe i sis de moto.En total, el projecte de reconversió de l’escola afectarà 5.106 metres quadrats distribuïts en tres plantes. Als baixos, a banda de bona part dels serveis comunitaris s’hi ha reservat un espai per fer un centre de dia amb una vintena de places, que se cedirà a la Generalitat perquè posi en marxa un nou servei complementari al complex de la gent gran de Santa Coloma de Gramenet.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb