El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha posat el cas del Quebec com a exemple per a resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya, però ha obviat els referèndums d’independència que van fer-se a la regió francòfona per a a donar sortida a les reivindicacions de l’independentisme. Sánchez ha insistit en el diàleg dins de la llei i ha dit que l’independentisme català no té majoria social.

‘El full de ruta passa per resoldre amb una solució política una crisi política’, ha explicat Sánchez en una compareixença conjunta amb el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau. Ha afegit que en el debat polític ha faltat empatia i ha estat marcat per un ‘llenguatge gruixut de confrontació’. El president espanyol ha reivindicat una solució pacífica, però s’ha negat a valorar cap qüestió relacionada amb la repressió judicial contra els presos polítics.

Per la seva banda, Trudeau ha evitat de valorar la situació de Catalunya i Espanya justificant que és un afer intern. Tot i això, ha animat Sánchez a trobar una solució política amb respecte a les ‘llibertats, els drets humans i la constitució’ espanyola.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb