La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha recalcat el missatge que diferents figures d’ERC han pronunciat els darrers dies i ha tornat a demanar que l’objectiu principal sigui ampliar la base sobiranista. ‘Hem de ser-ne molts més per guanyar-nos una república oberta i transversal’, ha dit en una trobada municipalista que el partit celebra d’ençà d’ahir a Lloret de Mar (Selva) per encarar l’estratègia cap a les eleccions del 2019. Ha defensat que, contra un estat espanyol governat per uns dirigents polítics ‘disposats a tot per conservar els seus privilegis’, l’únic camí a seguir a partir d’ara és el de sumar i créixer per ‘ser més forts’ i poder fer realitat la república.

En un auditori ple de representants municipals d’arreu del país, Marta Rovira ha denunciat la causa oberta de l’estat espanyol contra l’independentisme, tal com demostren els escorcolls de la setmana i la detenció del secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons.

A més, hi ha afegit que l’estat espanyol se salta la separació de poders: així ho palesen la llei mordassa, l’empresonament de cantants a causa de les seves lletres, els escorcolls sense autoritzacions judicials i, molt especialment, l’empresonament d’alguns polítics. Sobre aquesta última qüestió, ha recordat que el president d’ERC, Oriol Junqueras, porta cent trenta-cinc dies a presó, com el conseller Forn, mentre que els dirigents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, n’hi duen cent cinquanta-dos.

El municipalisme i la República
Amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2019, Rovira ha animat els assistents a treballar a peu de carrer i escoltar tothom, siguin quines en siguin les idees. Ha situat els ajuntaments com a pilars fonamentals per a construir la república amb la col·laboració i la coordinació de la ciutadania. ‘Així és com vam aconseguir celebrar l’1-O’, ha afegit Rovira. Abans de començar la jornada, s’ha lliurat el Premi Jaume Aiguader a Laura Vilagrà en reconeixement a la feina feta com a batllessa d’ERC a Santpedor (Bages). Entre els assistents de les jornades hi havia representants municipals de diferents punts del país i membres de la direcció del partit, com ara el secretari general adjunt, Lluís Salvadó. La trobada municipalista d’ERC va començar ahir i s’allargarà fins dissabte. Es fa a l’hotel Evenia Olympic Congress Center de Lloret de Mar.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb