El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha dit que Catalunya ha de crear ‘una nació digital en forma de república abans no es pugui desplegar la república catalana de forma física’.

El conseller creu que l’estat espanyol encara funciona en ‘format analògic’ i això comporta que en el món digital, segons Puigneró, els catalans siguin ‘invencibles’. Ho ha explicat en una conferència ‘Cap a l’Estat virtual?’ a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). El conseller també ha especificat que el govern català està treballant per crear la identitat digital ciutadana, que ha de permetre una participació més activa dels catalans en les administracions dins del món virtual.

A més, el conseller ha dit que una vegada es desplegui el Consell de la República servirà per crear noves jornades similars al 27 d’octubre i a l’1 d’octubre. De fet, Puigneró ha assegurat que ‘sense eines digitals’ no s’hagués aconseguit arribar tan lluny amb el referèndum de l’1 d’octubre, que van permetre organitzar els col·legis, les urnes o el cens digital.

El conseller ha comparat els canvis que va comportar en la societat la revolució industrial i ha recordat que Catalunya va adaptar-s’hi incorporant les màquines de vapor en les seves indústries o maquinària en les explotacions agrícoles. Per això creu que el poble català també pot afrontar ara el nou repte digital i construir ‘infraestructures d’estat’ dins del món digital.

D’altra banda, el conseller també ha assegurat que el govern lluitarà per ‘formar, capacitar i empoderar’ a la ciutadania dins del món digital i oferint-li protecció per a ciberatacs. Puigneró veu ‘clau’ aquest pas perquè Catalunya pugui ‘fer surf sobre el tsunami que suposarà la revolució digital en l’economia global’.

 

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb