ACN Montcada i Reixac.-L’Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) celebra l’anunci de l’Estat de la licitació de la redacció de l’estudi informatiu, projecte bàsic i constructiu del soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi. L’alcaldessa d’aquesta localitat, Laura Campos (ICV-EUiA), ha explicat que la informació s’ha publicat aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i ha indicat que el d’avui és un ‘dia històric’ per la localitat. Aquests projectes compten amb un pressupost de 3,5 milions d’euros i les empreses podran presentar les seves propostes fins al 21 de novembre. L’adjudicació es farà el 5 de desembre i el termini d’execució serà de 21 mesos. La previsió és que les obres puguin iniciar-se al primer semestre de 2020 i duraran 36 mesos més.

La publicació al Boletín Oficial del Estado (BOE) de la licitació de la contractació dels serveis per a la redacció de l’estudi Informatiu, projecte bàsic i constructiu del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada i Reixac és el resultat dels compromisos adquirits en la Comissió del Soterrament. El document contempla elements com ara el cost total del projecte i les anualitats que haurà de percebre l’empresa guanyadora del procés de licitació.’El dia d’avui és molt important per a Montcada i per als seus ciutadans, dona compliment a un dels compromisos que van adquirir-se en la comissió de seguiment que vam crear ara fa uns mesos, es va dir que la notícia es donaria al setembre, s’ha endarrerit una mica, però ara estem més a prop de fer realitat el soterrament’, ha expressat l’alcaldessa, Laura Campos. Amb tot, l’experiència fa que l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just – Soterrament Total s’hagin decidit a fer un seguiment exhaustiu del procés per vetllar perquè els terminis es compleixin. ‘Estarem molt atents perquè es compleixin, hi ha uns terminis que marca la llei’, ha afegit el primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Territori, Jordi Sànchez.

Reclamació de mesures de seguretat

Tot i això, l’Ajuntament i la Plataforma han recordat que mentre no s’executen els treballs és necessari abordar la millora de la seguretat al llarg de la via al seu pas pel municipi per evitar que el nombre d’atropellaments incrementi. ‘Continuem tenint el perill i la manca de mesures de seguretat en els passos a nivell, cal que gestionem això mentre no ens soterren les vies, exigint i reclamant’, ha assenyalat Campos. L’alcaldessa ha recordat que ja s’ha arribat a un acord que passa pel canvi de tanques al llarg de tot el recorregut de la R2, de forma que s’instal·laran unes ‘més altes i segures’. Alhora, ha remarcat la necessitat d’implementar millores en els passos a nivell, amb doble barrera i àrees de vianants més àmplies. En aquest sentit, ha recordat que de les cinc estacions de Rodalies que hi ha a Montcada i Reixac només una està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, motiu pel qual assegura que cal seguir insistint en aquest sentit.

Sense por per una possible independència

L’Ajuntament també ha mostrat la seva tranquil·litat amb el compromís pressupostari per executar la tan esperada obra al marge de l’evolució política que visqui Catalunya en els mesos vinents. En aquest sentit, Campos ha assegurat que l’objectiu sempre serà garantir que s’executin els treballs.’El perill i la por que el projecte quedi en suspens hi és sempre, el 2007 no hi havia la situació política que hi ha ara i es va aturar, no és garantia que el projecte no tiri endavant’, ha recordat. ‘Ens és igual qui soterri, el que volem és que se soterri, ara hi ha un cronograma’, ha reiterat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb