ACN Manresa.-El president de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, s’ha presentat aquest divendres com un “soldat al servei del president de la Generalitat”, i ha reclamat votar diumenge la “decència” que representa Convergència, aquell partit que “no s’ha doblegat davant dels atacs més durs, més ferotges, que ha aguantat dempeus al servei del país, al servei de la causa de Catalunya”. Mas ha titllat l’Estat de “pseudodemocràcia” i ha carregat contra els “delinqüents que fabriquen proves”. “Els meus col·laboradors eren lleials a la causa de Catalunya, els delinqüents eren els d’allà, els de Madrid”, ha exclamat l’expresident de la Generalitat fent referència a les gravacions que fan referència a Germà Gordó.

En el míting de final de campanya de CDC, Mas ha reivindicat que el seu partit ha tirat endavant malgrat els “atacs innobles i indignes” de l’Estat, que ha titllat de “pseudodemocràcia”. Sabent que això és així, ha reclamat aquest diumenge que “molta gent obri els ulls i en prengui nota”, i opti per aquell partit que ha aguantat tot i que mai ha estat “derrotat del seu compromís, de les seves conviccions, que es diuen Catalunya i la seva llibertat”. “Estem aquí a peu dret al servei del país, al servei del president Puigdemont. Jo sóc un soldat al servei del president de Catalunya”, ha exclamat Mas, que ha demanat als catalans que diumenge votin “la decència d’aquells que mantenen el seu compromís, que defensen les seves conviccions, que no s’han doblegat davant dels atacs més durs, més ferotges, que han aguantat dempeus al servei del país, al servei de la causa, de Catalunya”.També ha sortit al pas de les gravacions que parlen de conxorxes per substituir-lo al capdavant de CDC, amb Germà Gordó com a nou líder. Mas ha garantit que els seus col·laboradors són “lleials a la causa de Catalunya”, i ha remarcat que “els delinqüents eren els d’allà, els de Madrid, que fabricaven dossiers i intentaven enfonsar el prestigi d’uns dirigents que se l’estaven jugant pel poble de Catalunya”. “Els delinqüents estaven allà, aquests que no saben dimitir”, ha apuntatI és que Mas ha reclamat treure lliçons del que ha passat amb el referèndum sobre el Brexit. Ha reivindicat que els britànics han demostrat que “fins i tot les grans tensions que poden arribar a dividir l’opinió d’una societat es resolen en referèndum a les urnes”, però també que quan algú guanya per una mica més del 50% “allò va a missa”. “I quan algú juga fort i perd dimiteix. Han de parar l’oïda a ponent, perquè aquests no dimiteixen tot i que se la juguen fent delictes”, ha afegit Mas, constatant que aquesta és la diferència entre “la democràcia real i una democràcia de baixa qualitat”.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.