La reforma de la Via Laietana n’ampliarà les voreres i farà que tingui un sol carril de pujada. Després que comerciants i veïns hagin elegit dos dels quatre projectes presentats pel govern municipal durant el procés participatiu, els dos projectes escollits preveuen ampliar les voreres, una en 3,7 metres i l’altra en 4,15 metres d’amplada. A més, ambdues propostes preveuen que la via tingui dos carrils de baixada, un per a busos, taxis i vehicles d’accés local, i l’altre limitat a 30 km/h. Pel que fa a la pujada, hi haurà un sol carril, fet que farà que el trànsit general de la via sigui només en sentit mar.

La primera proposta planteja unes voreres de 3,7 metres d’amplada, una mida que permetria situar un carril bici segregat de més d’un metre i mig al costat de cada vorera. La segona preveu unes voreres encara més amples, de 4,15 metres d’amplada, i doblaria així la mida actual. En aquest cas, el carril bici segregat només podria estar en sentit pujada i en sentit baixada les bicicletes haurien de circular pel carril limitat a 30 km/h.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, Janet Sanz, ha assegurat que en les setmanes vinents s’acabarà de definir la proposta final i que les obres de reforma de la Via Laietana podrien començar a finals del 2020. També ha indicat que la reforma de la via és una ‘intervenció estratègica’ perquè s’ha convertit en una ‘autopista al centre de la ciutat’.

Sanz ha remarcat que les dues propostes tenen en comú tres eixos: més espai de passeig i estada, menys cotxes i més usos comercials i socials. En aquesta línia, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha indicat que el que demanaven els veïns i comerciants de la zona era reduir el trànsit privat i, així, la contaminació.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb