ACN Vilanova del Camí.-La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha impulsat un concurs a les escoles de la comarca amb l’objectiu de despertar l’interès dels estudiants per aquest sector. Segons ha explicat Marta Pijuan de Proquip, una de les empreses que patrocina la iniciativa, l’objectiu és que els alumnes siguin conscients que la química “és tot” i que “està en les nostres mans utilitzar-la d’una forma o una altra”. El concurs, dividit en cinc categories, premiarà als equips guanyadors amb 300 euros que es destinaran a adquirir material de laboratori.

Xavier Bustos, responsable de la secció UEA Química, ha remarcat que el punt de partida de la iniciativa és el “pes” que té el sector a la comarca. Les darreres xifres, ha recordat, situen en 35 les empreses químiques a l’Anoia, amb una facturació de més de 200 milions d’euros i que generen més de mig miler de treballadors. En aquest sentit, ha aprofundit Pijuan, el certamen busca “fer-los despertar la curiositat per aquest món” per tal que puguin orientar el seu futur acadèmic cap a aquest sector.Experiments amb materials quotidiansEls alumnes hauran de realitzar un experiment relacionat amb la química utilitzant materials del seu dia a dia i enregistrar un vídeo. Es premiarà els més complexes i originals. Es diferenciarà entre els estudiants de primària i secundària i hi haurà cinc categories diferents. A hores d’ara, han explicat els impulsors, alguns centres escolars de l’Anoia ja han expressat la seva voluntat de participar-hi. La convocatòria, han remarcat, és oberta i els grups participants tenen fins al 23 d’abril per enviar els seus vídeos.El premi per a cadascuna de les categories serà de 300 euros que es destinarà a material de laboratori per a l’escola. Els mecenes seran les empreses anoienques ABC Leather, Comercial Godçó, Macasa Labin, Apliclor, Leather Quimica, Quimser, Proquip, Atlas i Texcur.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb