ACN Barcelona.-Centenars de persones han tornat a sortir al carrer a Barcelona per reclamar unes pensions dignes i denunciar la postura del govern espanyol en aquesta matèria. Convocats pel moviment conegut com a ‘Marea Pensionista’, els manifestants s’han concentrat a la plaça de la Catedral i han iniciat una marxa en direcció la plaça de Sant Jaume. Un dels portaveus, Domiciano Sandoval, ha assenyalat als mitjans que, malgrat l’acord assolit per el PP i el PNB per tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i que contemplaven, entre d’altres, un augment de les pensions en un 1,6% enguany i l’ajornament fins al 2023 de l’entrada en vigor del Factor de Sostenibilitat, aquestes mesures no solucionen “absolutament res” i que les mobilitzacions seguiran. Marea Pensionista encara ara un període de reflexió i reorganització i reprendrà les mobilitzacions a partir del setembre.

Unes 1.500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona facilitades a l’ACN i confirmades per l’Ajuntament de Barcelona, han participat a la marxa, que ha sortit de l’avinguda de la Catedral, ha recorregut un tram de la Via Laietana fins arribar a la plaça de Sant Jaume. També hi hagut mobilitzacions convocades a Girona, Tarragona i Lleida i a ciutats com Reus, Mataró o Figueres, segons fonts de Marea Pensionista. La Marea Pensionista i la Coordinadora Estatal per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions mantenen les protestes tot i les millores assolides en les darreres setmanes, que atribueixen única i exclusivament a què “la gent ha sortit al carrer”, ha dit el portaveu del moviment, Domiciano Sandoval. Considera que l’acord assolit per PP, PNB i Cs és un pacte “que creiem que és una tàctica una política per sortir de l’embolic” i que es fa per intentar “enganyar a la gent gran”.El moviment considera que l’origen dels tots els mals és la reforma laboral del 2011, que en el seu moment també hi van donar suport els sindicats majoritaris. “Va ser el ‘torpedo’ a la línia de flotació del sistema de pensions”, assegura Sandoval.Període de reflexióFent un balanç “molt positiu” del que ha donat de sí la trajectòria dels moviments agrupats per Marea Pensionista en els darrer mesos, Domiciano Sandoval ha anunciat que es farà un ‘reset’ que suposarà un període de “reorganització”. “I al setembre tornarem amb més força”, ha assenyalat. Sobre la taula, la possibilitat de fer “concentracions setmanals” els dilluns com es fa a Bilbao i on ja s’ha fet alguna convocatòria puntual a la plaça de la República –antiga plaça Llucmajor-, de la capital catalana.Sandoval també ha explicat l’altre motiu pel qual es fa aquesta aturada d’activitat durant l’estiu: “Les vacances escolars comencen en un mes i a partir d’aquí molts avis i àvies han de cuidar dels nets perquè els fills normalment estan treballant”, ha dit amb tota la sinceritat. “Ho dic sovint: si no fos pels avis i àvies no sé què seria d’aquest país”, ha indicat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]