ACN L’Aleixar.-L’assemblea de la Cooperativa de l’Aleixar va aprovar dimecres al vespre vendre el magatzem a l’Ajuntament, que també adquirirà les oficines. En total, el consistori comprarà els immobles per valor d’uns 330.000 euros. Amb aquests diners, i també els provinents dels crèdits que s’han recuperat al llarg d’aquests mesos, els afectats cobraran a partir de la setmana vinent entre un 10% i un 11% del que tenien retingut. D’altra banda, la Cooperativa s’ha trobat amb un índex de morositat més alt del que preveia en el retorn dels crèdits i al jutjat ja hi ha demandes a diverses persones per valor de 460.000 euros. La setmana que ve se’n podrien presentar més, que podrien fer créixer aquesta xifra fins a fregar els 600.000 euros.

La Cooperativa es trobava en temps de descompte per aprovar la venda dels immobles perquè el 4 de febrer ha d’estar presentat el concurs de creditors.L’Ajuntament de l’Aleixar comprarà les propietats pel valor de taxació. Tot plegat, després que s’especulés amb la possibilitat que Coselva comprés el magatzem si es feia efectiu l’ajut del pla de competitivitat de cooperatives, un fet que no s’ha arribat a concretar. Un cop es faci efectiva la venda, Coselva podria llogar el magatzem al consistori perquè segueixi l’activitat, i comprar les existències que hi ha en aquest espai i a l’agrobotiga, just al costat.Els afectats començaran a rebre un petit percentatge dels diners la setmana que ve, provinents de les vendes dels immobles i dels diners que s’han anat recuperant de préstecs no retornats des que es va destapar el forat econòmic. En l’assemblea de dimecres es van repartir ja els formularis perquè els afectats designin el nou compte bancari on s’han de fer els ingressos.Segons ha explicat a l’ACN l’advocat de la Cooperativa, l’índex de morositat és més alt del que s’esperava. Al jutjat hi ha demandes a diversos deutors per valor de 460.000 euros, entre les quals destaca el cas d’un empresari local que deu gairebé 300.000 euros.Durant la setmana no es descarta que es puguin interposar més demandes a deutors que tenen préstecs que no han retornat i que no han donat senyals que tinguin intenció de fer-ho. Si s’acaben interposant, hi haurà demandes per valor de gairebé 600.000 euros als jutjats, de les quals la Cooperativa espera poder recuperar més diners.Si aquests diners es recuperen mitjançant les demandes, es podrà fer un nou pagament d’entre un 12% i un 13% més. A banda, cal sumar el que es pugui treure de les demandes de responsabilitat que s’interposaran contra els responsables del forat econòmic, com la directora de la secció de crèdit i, si és el cas, contra l’auditor. A més, també caldrà sumar els 100.000 euros provinents del fons cooperatiu en liquidar la secció de crèdit.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb