La comunitat educativa respon a les crítiques d’adoctrinament amb concentracions davant els ajuntaments

  • La plataforma també estudia querellar-se contra el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, per haver assegurat que alguns centres públics fomentaven l'odi a Espanya

VilaWeb
Redacció
24.10.2017 - 22:00
Actualització: 25.10.2017 - 08:00

Les entitats que s’engloben dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donaran resposta als atacs i crítiques d’adoctrinament que ha rebut l’escola catalana aquestes darreres setmanes amb una concentració davant dels ajuntaments de capital de comarca a partir de les 18.00. Amb el lema ‘No ens toqueu l’educació’, la protesta vol fer visible la unitat de la comunitat educativa per defensar l’actual model d’escola i immersió lingüística, que qualifiquen d’èxit i on no acceptaran ingerències.

L’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola que s’ha de començar a activar aquests dies toparà amb la comunitat educativa que, en un manifest, ha mostrat la seva unitat en l’oposició a aquesta intervenció i que ja ha començat a mobilitzar-se a través del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que engloba més d’una desena d’entitats de caire molt divers.

Les entitats estan estudiant si jurídicament poden emprendre mesures contra Albiol i presentar una querella per injúries després d’aquestes declaracions que va fer a Santa Coloma de Gramenet on assegurava que en algunes escoles catalanes s’ensenyava a odiar a Espanya. En la mateixa línia, el MUCE demana la dimissió del ministre Dastis i el ministre Méndez de Vigo, que van acusar també d’adoctrinament i van assegurar en declaracions, que a Catalunya no s’ensenyava el català.

Des de la comunitat educativa es recorda que precisament el Partit Popular, a través de les paraules de l’anterior ministre, Wert, va demostrar la voluntat d’espanyolitzar els alumnes catalans’ i que l’adoctrinament més palès a l’educació catalana és la religió, que el PP l’ha fet avaluable.

Jaume Aguilar, del Moviment de Renovació Pedagògica, ha assegurat que la comunitat educativa no admetran ingerències ‘estranyes’ i no es permetrà ‘que hi hagi abusos per part de ningú’. Per això, ha recordat que es farà el possible per evitar que l’escola pública catalana sigui atacada, ‘perquè no s’ho mereix’ i perquè en aquest context, no es pot permetre. Per això destaca que s’estarà atent a qualsevol moviment, ja que aquesta és la seva tasca.

En una línia similar s’ha manifestat Pilar Gargallo, de la mateixa entitat, en reconèixer que es tracta de mantenir la normalitat als centres. Des de FaPaC i Fapaes també han demanat als pares i mares que surtin a defensar l’escola pública mostrant la confiança en els ensenyants del sistema.

Defensa del sistema d’immersió lingüística
Un dels àmbits en que el consens és totalment generalitzat és en el sistema d’immersió lingüística que es qualifica d’èxit des del MUCE. Davant el perill que pot suposar l’article 155 per aquest sistema, Ramon Font, portaveu d’USTEC-STEs ha assegurat que desobeirà qualsevol ordre que vagi en aquesta línia. Per Font, les polítiques del PP no són benvingudes entre el professorat català, i per això augura que ‘si entren per on sembla que volen, toparan amb una resistència pacífica’.

Per Font, la immersió ha estat la ‘millor política del país’ i els resultats l’avalen, en comparació a altres pobles de l’estat com el país Basc o el País Valencià. Font també ha alertat que qualsevol possible acomiadament que es doni entre el funcionariat serà ‘una purga política’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any