El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acusat la batllessa de Barcelona, Ada Colau, de ‘triar independència’ per sobre de Barcelona i de ‘plegar-se a les exigències’ dels representants d’ERC i el PDECat a Barcelona. Iceta ha valorat així la decisió de les bases de Barcelona en Comú, que han escollit amb un 54% trencar el pacte de govern amb els socialistes a la capital catalana. El socialista ha rebut la decisió amb ‘tristesa’ i ha recordat que el pacte que van subscriure deia ‘de forma taxativa i explícita’ que les qüestions que no fossin de l’àmbit local quedaven fora d’aquest. El primer secretari del PSC ha criticat especialment que Colau hagi ‘amagat’ la seva opinió i ha afegit: ‘Potser és la batllessa de Barcelona però no és la líder que Barcelona necessita’.

‘Entre Barcelona i la independència ha triat independència, entre estabilitat i inestabilitat ha triat inestabilitat, entre un govern d’esquerres i plegar-se a les exigències de Trias i Bosch ha triat el segon’, ha lamentat Iceta. Després d’aquesta decisió, el socialista ha assegurat que no podran mirar com ho feien fins ara als comuns. El socialista ha volgut agrair al 45% de les bases que han votat per mantenir el pacte, que ha definit com ‘un dels pocs governs d’esquerres realment compartits no només al conjunt de Catalunya sinó al conjunt d’Espanya’.

Iceta ha explicat que el PSC ha esperat ‘fins al darrer moment’ perquè creia en el govern acordat amb BComú, amb qui havien deixat al marge les qüestions nacionals. ‘Ni en això han estat de fiar’, ha lamentat. D’altra banda, ha acusat Colau de no donar la seva opinió sobre si valia la pena o no mantenir el pacte, com li havia exigit Collboni, i ha considerat que aquesta ‘s’ha volgut amagar’ per ara dir ‘que aquesta és una decisió que han pres altres’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]