ACN Barcelona.-El registre electrònic dels serveis de lloguer de vehicles amb conductor, els anomenats VTC, entra en vigor el proper 1 d’abril, segons s’explicita a la resolució de la Direcció General de Transport Terrestre del govern espanyol que publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dijous. L’objectiu d’aquest sistema és garantir una “competència lleial” entre el sector del taxi i el de VTC, controlant que aquest últim compleix les condicions de prestació del servei. Així, des de l’1 d’abril caldrà comunicar al registre qualsevol servei VTC abans de fer-lo. Es podrà fer a través d’una aplicació web allotjada a la seu electrònica del Ministeri de Foment o a través d’un servei web que es podrà integrar a les aplicacions informàtiques de les empreses.

El registre permetrà consultar i controlar tant la contractació prèvia a l’inici dels serveis com la norma segons la qual el 80% dels serveis VTC s’han de prestar a la Comunitat Autònoma on estigui domiciliada l’autorització.En el cas de Catalunya, atès que té aquestes competències transferides, els VTC han de constar al registre de la Generalitat, que ja va entrar en servei a finals de l’any passat, i que en les darreres setmanes s’ha adaptat a la nova normativa que estableix els 15 minuts de precontractació.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb