ACN Girona.-El Fòrum Gastronòmic torna a la ciutat de Girona aquest novembre i ho farà amb una jornada en què potenciarà les dones cuineres. Segons un dels organitzadors de l’esdeveniment, Pep Palau, ha afirmat que la fira té “el compromís d’aportar el nostre granet de sorra” en aquest àmbit i que la presència de dones cuineres agafi un “caràcter de normalitat” en el món de l’hostaleria, “tal com passa en altres estaments”. Per aquest motiu, totes les conferències que es facin a l’Auditori durant el dilluns 19 de novembre estaran protagonitzades per dones. Aquesta iniciativa s’ha creat en una edició en què un altre dels organitzadors, Jaume Von Arend, ha destacat que aposten per “l’excel·lència” ja que no veuen possible créixer més perquè ja han arribat al “sostre del que permeten les instal·lacions de la Devesa”. L’edició d’enguany del Fòrum Gastronòmic es farà del 18 al 20 de novembre entre Fira de Girona i l’Auditori.

Les dones tindran més presència en el proper Fòrum Gastronòmic de Girona. L’organització ha creat una sessió extraordinària en la que cuineres d’arreu de l’Estat mostraran les seves arts als fogons. Per Jaume Von Arend, organitzador del fòrum, és “important normalitzar” la presència de la dona en aquests espais. Von Arend també ha confirmat que les empreses segueixen molt interessades en aquest esdeveniment, i de fet, ja està ocupat gairebé tota la superfície disponible. En concret, tan sols “queda un 10%” dels prop de 4.000 metres quadrats d’espai firal. Això fa pensar a l’organització que arribaran al Fòrum amb “un 100%” d’ocupació. De tota manera, Von Arend ha detallat que es guarden “un roc a la faixa” per si fes falta més espai per a emptreses, tot i que no ha volgut detallar quines mesures es plantegen.L’organització destaca “l’alta fidelitat” de la majoria d’expositors, ja que un 75% dels que estaran presents en aquesta edició de 2018 ja hi eren l’any passat. L’altre 25% són marques que entraran per primera vegada a l’esdeveniment. Per a Von Arend aquest punt és clau, perquè amb les noves incorporacions “es produeix una renovació constant” entre les empreses que formen el Fòrum Gastronòmic. Això permet que cada any els expositors puguin “fer negocis” perquè sempre hi ha noves marques. La previsió és que aquest any hi hagi entre 160 i 175 empreses.Creuen que “han tocat sostre”Aquest interès que desperta el Fòrum Gastronòmic és a causa de la “consolidació” de l’esdeveniment, confirmen els seus organitzadors. Jaume Von Arend ha afirmat que l’any passat ja van créixer un 40% i per això creuen que, tenint en compte els límits físics de les instal·lacions de Girona, ja no poden augmentar més la superfície del certamen. Dins del conjunt de marques que formaran part de la fira culinària hi trobem grans empreses però també “més de 60 petits productors”, fet que segons els organitzadors demostra la riquesa del territori i “l’essència” d’aquest esdeveniment.Precisament per potenciar la possible presència de nous petits productors, aquest any el Fòrum Gastronòmic ha creat els premis Incit’up, dedicats a les startups del sector que volen innovar en aquest àmbit. Jaume Von Arend també ha destacat que la voluntat no només és premiar a les bones iniciatives sinó “que surtin amb un contracte sota el braç”, ja que els premis també comptaran amb la presència de diversos inversors.Programació dividida entre el Palau de Congressos i Fira de GironaEls actes programats per aquesta nova edició del Fòrum Gastronòmic seguiran l’esquema d’altres anys, en què es reparteixen les activitats entre els equipaments del Palau de Congressos i l’edifici de Fira de Girona.D’una banda, els xefs amb més renom faran les seves conferències a la sala gran de l’auditori, amb una alta capacitat. Per aquest escenari hi desfilaran Joan Roca, Jordi Cruz, Begoña Rodrigo o Rodolfo Guzmán. La sala de cambra acollirà algunes conferències de menor format com ara el Fòrum Vi o el Fòrum Empresa.I per altra banda, els tallers es dividiran en tres espais dins del recinte de Fira de Girona. Precisament aquestes activitats estan pensades per tenir un format reduït amb una capacitat d’entre 40 i 60 persones com a màxim que podran veure de primera mà la preparació d’alguns dels plats de xefs com Paco Pérez o Xavier Pellicer, entre d’altres.L’entrada per a les activitats es manté als 20 euros per aquells qui la comprin per Internet i a 25 pels qui ho facin de forma presencial durant els dies del Fòrum. Per altra banda, l’entrada al recinte serà de 10 euros per un dia i 15 per als tres dies que durarà la fira. Les entrades ja es poden comprar des de la pàgina web.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb