El president del grup de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha afirmat que el govern del candidat Quim Torra “està caducat abans de néixer” per la “provisionalitat” de la legislatura. En el marc de la seva intervenció en el debat d’investidura, Domènech ha fet referència a l’entrevista de Carles Puigdemont al diari ‘La Stampa’ en què ha assegurat que a partir del 27 d’octubre Torra podria convocar noves eleccions si “continua la persecució”. Domènech ha reclamat a Torra que abandoni el “legitimisme, el Puigdemontisme i el simbolisme” per començar a construir. Respecte als polèmics tuits pels quals Torra ha demanat disculpes, el líder dels comuns ha preguntat al candidat què pensa dels espanyols per així saber què pensa de Catalunya. “Si hagués fet aquests tuits no m’hagués presentat mai a la presidència de la Generalitat. A mi no m’han hagut d’esborrar mai tuits”, ha reblat.

Domènech ha retret a Torra que hi hagi “molts interrogants” sense resoldre i li ha preguntat directament si serà president del govern o president de Puigdemont. Segons el líder dels comuns, els grups independentistes s’han repartit les conselleries però no han fet un debat sobre l’estratègia per sortir de l’actual situació. “Es pot dir que JxCat, ERC, PDeCAT i la CUP volen el mateix? Han tingut 5 mesos, no han fet els deures i el país està en un atzucac”, ha afegit.

El president dels comuns també ha carregat contra la “provisionalitat” que el mateix Torra dona a la legislatura i ha demanat al candidat que concreti per quan temps serà i si hi haurà eleccions a partir del pròxim octubre. Per a Domènech, això fa que sigui un govern “dèbil” i que estigui “caducat abans de néixer”.

Domènech ha fet referència als polèmics tuits que va fer Torra fa anys i li ha preguntat què pensa dels espanyols. En aquest context, ha recordat que un 70% dels catalans també se senten espanyols. “Quan vostè expliqui què pensa dels espanyols sabrem què pensa de Catalunya i sabrem si entén Catalunya”, ha afegit per després reblar que si ell hagués fet els tuits sobre els espanyols “no s’hagués presentat mai a la presidència de la Generalitat”. “A mi no m’han hagut d’esborrar mai tuits”, ha reblat.

“Ha d’explicar si vol ser president de tots els catalans i accepta la diversitat del poble. Ha de deixar-se de legitimismes. La DUI no va ser refrendada el 21-D, deixin de fer acció política que no respecta el poble de Catalunya”, ha reclamat.Domènech s’ha mostrat molt crític amb el “menyspreu” cap a l’autogovern i, fins i tot, ha considerat un “insult” a les persones que van lluitar per aconseguir-lo. I s’ha dirigit al president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, que en la seva intervenció ha dit que espera els comuns. “No s’equivoqui. Som nosaltres que els esperem a vostès”, li ha replicat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.