ACN Badalona.-L’Ajuntament de Badalona ha obert la licitació de l’escola bressol pendent de construir al barri de Montigalà. El govern del socialista Álex Pastor ha anunciat que aquest dimecres ha obert l’adjudicació del contracte del servei d’assistència tècnica per a la redacció del projecte executiu del nou centre. Amb tot, l’anterior executiu ha sortit al pas assegurant que el passat 20 de juny –data de la moció de censura- l’aleshores alcaldessa Dolors Sabater va signar els plecs per fer la licitació i acusa Pastor d’haver endarrerit el tràmit final que quedava per obrir el procés. El concurs inclou la redacció de tots els documents necessaris per poder executar l’obra a partir del projecte bàsic del desembre de 2010, quan es va planificar una llar de 107 places.

Els processos a licitar són l’estudi geotècnic, el projecte executiu, el projecte d’activitat, el disseny de la senyalètica i l’anàlisi dels costos d’explotació i de manteniment de l’edifici. Un cop adjudicat el contracte, l’empresa encarregada tindrà un termini de tres mesos per redactar el projecte. L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, s’ha vanagloriat d’haver obert el concurs públic per tirar endavant la llar de Montigalà i ha acusat l’anterior govern d’haver descuidat el projecte i haver impedit que el nou centre pugui obrir per iniciar el curs 2019-2020. Des del govern sortint, però, José Téllez ha defensat que, abans del canvi a l’alcaldia, Sabater va deixar la documentació a punt per obrir la licitació i ha afirmat a través de Twitter que “el govern de la moció PP-PSC-Cs ha trigat tres setmanes en publicar-ho al perfil del contractant”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb