ACN Barcelona .-L’opa conjunta que Atlantia i ACS presentaran per fer-se amb el control del 100% d’Abertis valora la companyia catalana en 18.180 milions d’euros, a raó de 18,36 euros l’acció. Segons han informat les companyies involucrades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquests diners s’abonaran tots en efectiu i no hi haurà contraprestacions en accions (com inicialment sí estava previst en les dues ofertes). Formalment, serà Hochtief, la filial alemanya d’ACS, qui presentarà l’opa i posteriorment vendrà el 100% d’Abertis una societat holding en la qual Atlantia tindrà el pes majoritari, un 50% més una acció. ACS hi participarà amb un 30% i Hochtief amb un 20% menys una acció.

A l’hora de fer la compra, Hochtief exercitarà el dret de venda forçosa (‘squeeze-out’) en cas d’arribar al llindar legalment requerit o, alternativament, promourà l’exclusió de negociació a borsa de les accions d’Abertis. Les parts capitalitzaran per un import aproximat de 7.000 milions d’euros la societat holding. D’altra banda, Hochtief realitzarà una ampliació de capital fins aproximadament 6,43 milions d’accions que serà subscrita en la seva integritat per ACS a un preu de 146,42% per acció. Igualment, ACS vendrà al mateix preu a Atlantia accions de Hochtief per un valor de fins a 2.500 milions d’euros. Tal com han informat en el comunicat, les parts tenen intenció de subscriure un contracte a llarg termini als efectes de maximitzar la relació estratègica i les sinergies entre les parts i Abertis en nous projectes de col•laboració públic-privada, tant en projectes en fase d’oferta i construcció com en projectes d’operació. En base a aquest acord, Atlantia desistirà de la seva opa sobre les accions d’Abertis. Per la seva part, Hochtief presentarà un suplement del fulletó de l’opa que ja va presentar, el qual se sotmetrà a l’aprovació de la CNMV. El pacte es troba subjecte al tancament del finançament bancari necessari per dur a terme l’operació i a que les parts acordin i subscriguin els termes definitius dels contractes que regularan les seves relacions.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb