ACN Barcelona.-El president del Partit Popular Català (PPC), Xavier Garcia Albiol, considera que el Govern ha seguit criteris de “radicalitat independentista” enlloc d'”aptituds” a l’hora d’escollir els nous consellers. En roda de premsa, Albiol ha posat com a exemple el cas de la nova titular d’Ensenyament, l’economista Clara Ponsatí, membre del secretariat nacional de l’ANC. Considera que la seva prioritat serà aconseguir “que les escoles puguin obrir per l’1-O” enlloc d’assolir que centenars d’escolars catalans deixin de fer classe en barracots. També ha tingut paraules pel nou conseller d’Interior, Joaquim Forn, de qui creu que estarà disposat a ordenar als Mossos d’Esquadra a què “actuïn d’esquena a la legalitat” en la celebració del referèndum. El grup del PPC al Parlament ja ha demanat la compareixença dels nous consellers perquè expliquin els reptes fixats en la seva nova tasca al Govern.

Una petició que els populars catalans també fan extensiva a Jordi Turull, conseller de la Presidència i portaveu del Govern en substitució de Neus Munté. “Sorprèn a aquestes alçades que no hagin demanat comparèixer ells mateixos en seu parlamentària donada la situació política”, ha raonat Albiol.Esmena perquè no es generalitzi la “lectura única” al ParlamentEl grup del Partit Popular Català (PPC) al Parlament ha entrat una esmena en relació a la Proposta de reforma del Reglament del Parlament. En concret, qüestiona generalitzar el procediment de “lectura única” en Ple del Parlament i apuntant que són per a projectes o proposicions de llei “que no requereixin un extens procés deliberatiu de treball parlamentari” o que siguin “de poca rellevància política i social”. D’aquesta manera, els populars rebutgen aquest procediment en iniciatives que tinguin per objectiu, per exemple, la reforma de l’Estatut o l’aprovació de lleis com la del referèndum o la de ‘desconnexió’. Sobre aquestes dues últimes, Albiol ha advertit que “sigui com sigui, no entraran en vigor perquè les institucions democràtiques evitaran que es produeixi aquest acte d’atropellament de la democràcia”, ha conclòs.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]