ACN Barcelona.-El president del Partit Popular Català (PPC), Xavier Garcia Albiol, ha advertit que si algun funcionari “es vol saltar la legalitat, pot tenir certes complicacions”. En una roda de premsa aquest dimecres al matí des de la seu del partit, el líder del PPC ha ampliat l’avís als polítics i ciutadans que es plantegin actuar al marge de la llei, en el marc del procés sobiranista i el referèndum sobre la independència. “Si compleixen amb la seva obligació, no tindran cap problema”, ha afegit Albiol. A més, el cap de files dels populars catalans ha presentat una campanya del partit que assegura que tres de cada deu jubilats catalans perdran la pensió en cas d’independència. Al cartell de la campanya hi apareixen l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, damunt del lema ‘Ells no necessiten pensió, per això juguen amb la teva’.

Albiol ha apuntat que la campanya és molt “gràfica, objectiva i indiscutible”, i ha argumentat que l’objectiu és deixar clar que la independència és un “mal negoci” per als pensionistes. “Això no es pot qüestionar”, ha opinat el líder del PPC, que ha justificat que “són dades reals i auditades per la Unió Europea”. Tal com ha explicat, les aportacions dels treballadors a la Seguretat Social per pagar els pensionistes van ser, l’any 2016, de 16.500 milions d’euros, i el que van cobrar els pensionistes va pujar a més de 21.000 milions, segons Albiol. “La diferència és de gairebé un 30%”, ha constatat el diputat parlamentari. Encara sobre la campanya, el líder del PPC ha criticat que el president del Govern, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, afirmin que la independència seria “ideal” i que les pensions estarien assegurades. “Volen una independència a la carta”, ha deixat anar.”Puigdemont i Junqueras estan sols”D’altra banda, Albiol ha opinat que la reunió d’aquest dimarts a la tarda del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) a l’Auditori del Parlament “ha demostrat que Puigdemont i Junqueras estan sols”. Pel líder dels populars catalans, alguns dels “companys de viatge” del Govern han deixat sols el president i el vicepresident, després de dir que “no comparteixen la idea de tirar endavant i estripar-ho absolutament tot”. Per això, Albiol ha sentenciat que “el temps posa cadascú al seu lloc” i que l’evidència i els fets faran que Puigdemont i Junqueras passin a ser “els pitjors governants de la història de Catalunya”. Finament, i sobre el referèndum, el president del PPC ha assegurat que “cap urna no s’instal·larà en edificis públics per fer un referèndum il·legal”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]