BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

Els portaveus a Barcelona del grup Demòcrata, Joaquim Forn, i ERC, Jordi Coronas, i el líder municipal del PP, Alberto Fernández, han exigit aquest dilluns al Govern d’Ada Colau respostes i més implicació davant les vagues del Metro.

Forn ha sostingut en roda de premsa que el Govern municipal tracta de normalitzar la vaga i està desaparegut quan en altres ocasions fins i tot l’alcaldessa es baralla per aparèixer en les fotos, segons ell, i ha dit que “és el moment de preguntar-se si els que estan negociant són els més adequats i capacitats”.

“Aquesta gent tan aficionada al Twitter i a explicar què fan els presidents Mariano Rajoy i Donald Trump, que expliquin què passa en el Metro i com ho pensen arreglar i, si no poden, que demanin disculpes a treballadors i gent afectada”, ha asseverat Forn, que ha recordat que aquesta setmana Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) celebrarà el seu consell d’administració.

Pel seu costat, Coronas ha demanat a Colau que lideri les negociacions i doni la cara i les explicacions que siguin necessàries, ja que considera que la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, “no ha gestionat bé les negociacions i ha estat incapaç d’asseure’s a la taula i no aixecar-se fins a arribar a un acord”.

Així, ha exigit que Colau o l’alcalde accidental, Gerardo Pisarello, “assumeixin el pes de les negociacions”, perquè cada dilluns de vaga perjudica els ciutadans i provoca un augment de l’ús de vehicle privat, la qual cosa al seu torn implica un augment de la contaminació, ha dit en una altra roda de premsa.

Fernández ha criticat que Colau “es queda muda quan es tracta de resoldre problemes reals dels barcelonins”, i ha criticat també que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, no s’hagi pronunciat sobre aquestes vagues, quan sí que ho fa quan es tracta de Rodalies.

El dirigent popular s’ha preguntat en un comunicat si aquest silenci de Rull es deu al fet que ERC governa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la qual depèn TMB, i ha criticat que tot apunta al fet que un acord per al conveni col·lectiu entre direcció i treballadors va per a llarg, segons ell.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]