La lactància materna és la més aconsellable sempre que sigui possible, però si la mare decideix donar el pit al seu fill és molt important que sàpiga com cuidar-se i com alimentar-se. En parlem en aquest article que forma part del monogràfic ‘Embaràs i salut infantil’, en què aportem informació rellevant per cuidar la salut infantil ja des de l’etapa prenatal.

Alimentar el nadó amb llet materna durant el període de lactància proporciona beneficis, no només per al nadó, sinó també per la seva mare. Les dones que donen el pit als seus fills es beneficien d’una recuperació més ràpida després del part, tenen nivells més baixos de estrési perden pes amb més facilitat després de l’embaràs, especialment si el període de lactància es manté durant almenys sis mesos1. I aquests beneficis per a la dona no acaben una vegada que el nen abandona aquest tipus d’alimentació, sinó que es prolonguen a llarg termini, més enllà del període de lactància. Diversos estudis han demostrat que les mares que alleten els seus fills tenen menys risc de patir alguns tipus de càncer com el de mama i ovari, i, possiblement, un menor risc de patir malalties com la hipertensió, la diabetis, un augment del colesterol en sang o d’altres malalties cardiovasculars1. A més, hi ha indicis que les mares que alleten els seus fills tenen un menor risc d’osteoporosi, és a dir, de pèrdua de la densitat dels ossos, tot i que els resultats dels estudis realitzats en relació a aquest tema encara no estan prou clars.

A més dels beneficis directes que la lactància aporta a la salut de la mare, donar el pit també proporciona beneficis econòmics, familiars i socials, ja que estalvia el cost que suposa comprar llet de fórmula i disminueix l’aparició de certes malalties maternes i, com veurem més endavant, el risc de mortalitat infantil.

Quins són les cures recomanades per a la mare durant la lactància?

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb