L’ex-vice-president del govern espanyol Alfonso Guerra ha demanat a l’executiu de Mariano Rajoy que apliqui l’article 155 de la constitució espanyola i suspengui l’autogovern de Catalunya. En un article a la revista Tiempo, Guerra implora que el govern espanyol freni ‘els excessos secessionistes’ i diu que no entén ‘la paràlisi davant la manifesta rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis’.

El dia que comença el 39è congrés federal del PSOE, que debatrà la plurinacionalitat de l’estat espanyol, l’ex-dirigent socialista afirma que no es podran ‘calmar les ànsies secessionistes acceptant aquest estrany artificial ‘Espanya, nació de nacions”.

‘Resulta patètic contemplar aquest grup de polítics enredats en la teranyina de la corrupció, cercant desesperadament alliberar-se de la justícia espanyola amb un procediment insòlit, desconnectant Catalunya d’Espanya per a alliberar-se de la presó’, escriu Guerra.

Per últim, assegura que els independentistes donen un cop d’estat i afegeix: ‘L’únic franquisme que queda a Espanya el representen els dirigents nacionalistes.’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]