L’empresari Àlex Fenoll, conegut per haver-se negat a donar la mà a Felipe VI, ha explicat avui al seu compte de Twitter que havia estat retingut durant més d’una hora per haver parlat en català a un guàrdia civil.

Segons que ha explicat Fenoll a VilaWeb, tornava d’Andorra amb la seva família —amb els fills de quinze dies i vint-i-dos mesos— i quan passava per l’aduana uns guàrdies civils s’han fixat que portava el ‘cat’ a la matrícula i l’han parat. Un dels guàrdies li ha demanat, en castellà, si sabia que no es podia portar el ‘cat’ a la matrícula. Fenoll l’ha respost en català: ‘Ho sé perfectament’, i en aquell moment els policies han començat a regirar tot el cotxe.

A l’escorcoll han trobat un acordió diatònic, que feia temps que tenia, i l’han portat a les oficines per auditar-lo, però el funcionari que hi havia s’hi ha negat. ‘En veure de què es tractava, s’hi ha negat’, ha explicat Fenoll.

Després d’una hora, el guàrdia civil ha trucat als mossos d’esquadra, que han arribat al cap de pocs minuts. ‘S’han vist obligats a multar-me pel “cat”. M’han dit que no ho volien fer, però que es veien obligats a fer-ho. També m’han demanat disculpes per la situació que havia viscut, sobretot perquè anava amb els nens i un tan sols té quinze dies’, ha detallat. Finalment els mossos han escortat el vehicle de Fenoll i ha sortit de l’aduana.

Podeu escoltar el seu testimoni ací:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]