Alerta pel risc de nevades a l’Alt Maestrat, l’Alt Millars, l’Alt Palància i els Ports

  • En total, 80 municipis del País Valencià tenen risc de nevades

VilaWeb
Europa Press
01.12.2022 - 17:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell ha activat un protocol per a garantir l’actuació davant del risc de nevades al País Valencià. El dispositiu facilitarà l’accessibilitat viària i proporcionarà assistència als veïns que tenen el risc de quedar-se incomunicats per les nevades, segons que ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Torró ha indicat que la zona més procliu a patir el risc de nevades són les comarques de l’Alt Maestrat, l’Alt Millars, l’Alt Palància i els Ports. En total, 80 municipis del País Valencià tenen risc de nevades. Ha dit que la conselleria té a l’abast nou màquines llevaneus, nou escampadores de sal automàtiques i cinc escampadors de salmorra automàtics, així com un equip automàtic per a fresar neu i una fresadora acoblable a tractor. Els dipòsits per a l’apilament de sal i salmorra estan a Ares del Maestrat, Atzeneta, Morella, Sogorb i Vilafranca.

Per part seva, el secretari de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que el Centre de Coordinació d’Emergències ja ha remès a tots els ajuntaments amb risc la circular de la campanya de nevades per a explicar-los el procediment d’actuació, sobretot per a evitar que algun col·lectiu de risc pugui quedar aïllat durant un episodi meteorològic advers.

Així mateix, ha recordat que des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències s’ha dotat d’emissores de ràdio portàtils de la Xarxa COMDES en aquells municipis que no disposen de Policia Local per a assegurar les comunicacions amb el 112.

El responsable d’Emergències ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè sigui conscient del risc que comporten accions que poden parèixer inofensives, com eixir a la carretera quan està intransitable per a fotografiar la neu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes