El ministre d’Afers Estrangers alemany, Sigmar Gabriel, ha declarat que hi havia un marge de maniobra suficient per a resoldre el conflicte polític de Catalunya. ‘Donem suport a tothom que vulgui venir a la taula de negociació per a resoldre aquestes qüestions i arribar a una situació estable a Catalunya i a Espanya’, ha afirmat Gabriel abans d’una reunió del ministre d’Afers Estrangers de la UE a Luxemburg.

El cap de la diplomàcia alemanya ha assenyalat que estava preocupat per la situació política de Catalunya, però ha dit que tenia esperança que ‘tothom tindria la voluntat de negociar i reduir les tensions.

Tot amb tot, fonts diplomàtiques treuen transcendència a les declaracions de Gabriel, pel poc pes que tenen en aquest moment, essent ministre sortint, els seus posicionaments polítics.

El dia 11 d’octubre, Gabriel va afirmar que la declaració unilateral d’independència era una decisió irresponsable per part del govern. A més, va afegir que l’única via possible per a trobar una solució era recórrer al diàleg dins de l’estat de dret i en el marc de la constitució espanyola.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]