Portaveu comitè de vaga taxistes

El portaveu del comitè de vaga dels taxistes, Alberto ‘Tito’ Álvarez, ha dimitit del seu càrrec. Així ho ha anunciat en plena assemblea a la Plaça de Catalunya, després de les protestes i el desacord entre els conductors sobre el format de la votació per acceptar o refusar el decret del govern sobre la regulació dels VTC. 

Seguiu l’assemblea ací en directe:

En un ambient molt tens i amb forts crits per continuar amb les protestes, un grup de taxistes ha reclamat que es pugui votar a mà alçada, entre mantenir o desconvocar la vaga. Un format diferent del que proposava Álvarez: una votació amb urnes i tres opcions, mantenir la protesta, desconvocar-la o tornar a protestar durant el Mobile si el govern no compleix. Arran de la divisió, el portaveu ha anunciat: ‘Surto del mig, ho sento, dimiteixo.’ De totes maneres, continuarà fent de portaveu d’Élite Taxi, el sindicat majoritari del sector.

Cabify ofereix als taxistes utilitzar la seva aplicació per resoldre el conflicte 

Finalment, els taxistes han acordat que la votació es farà en urnes entre les 16.00 i les 20.00. Els membres del col·lectiu hauran de decidir entre dues opcions: acceptar el decret negociat amb el govern o mantenir la vaga. Les urnes les vigilaran sis representants dels taxistes.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb