El director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha dimitit. La decisió de Batlle, que ocupava el càrrec des del 2014, ha arribat poc després del relleu al capdavant d’Interior, amb Joaquim Forn substituint Jordi Jané.

El conseller ha acceptat la dimissió de Batlle. Forn ja va avançar que tenia intenció de reunir-se amb els directors i alts càrrecs per decidir si era necessari d’implementar canvis en el seu departament i, sobre la continuïtat de Batlle, va dir que no podia garantir-ne la continuïtat.

En una comunicació publicada al portal intern de la policia, Batlle s’ha mostrat convençut que ‘en els actuals moments de la vida del país’, els Mossos seguiran ‘perseverant’ en la seva missió de ‘defensa de la seguretat i del benestar’ dels ciutadans i que ho faran, ‘com sempre, amb escrupolós respecte i subjecció a la llei’.

La proximitat del referèndum i el paper que poden jugar els mossos l’1 d’Octubre ha acabat precipitant la decisió de prescindir de Batlle. A més, Batlle va assegurar enguany que en el cas que rebés una ordre de detenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o la presidenta del parlament, Carme Forcadell, els mossos actuarien en conseqüència.

Batlle va ser regidor del PSC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 1995 i el 2003 i també va tenir responsabilitats a la Diputació. Entre el 2003 i el 2011, durant l’etapa del govern tripartit, va ser secretari de serveis penitenciaris rehabilitació i justícia juvenil a la Generalitat. El 2011 va ser nomenat director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya, i el 2014 el l’ex-president Artur Mas va triar-lo per a dirigir els mossos.

A més del seu passat socialista, Batlle és en el punt de mira de la CUP. Els anticapitalistes li van demanar la dimissió arran de l’actuació dels mossos al Banc Expropiat de Gràcia l’any passat i, en una tensa compareixença posterior al parlament en la qual la diputada Mireia Vehí i Batlle van encarar-se. A més, els cupaires asseguren que serà necessari que la policia catalana desobeeixi les possibles ordres de l’estat espanyol.

Tal com ha explicat Forn aquest matí, és previst que els pròxims dies estudiï una remodelació interna del departament d’Interior. El futur de Batlle, ara per ara, és una incògnita.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]