autònoms

La Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució sobre els beneficiaris de l’ajut pels autònoms de 2.000 euros, que beneficia 132.000 persones. Els pagaments es començaran a fer a partir d’aquesta setmana, i s’allargaran fins al 31 de desembre, en grups de 35.000 persones.

Per saber si sou beneficiaris de l’ajut podeu consultar-ho en aquest web oficial

Al cercador d’ajuts podeu buscar per les inicials del cognom i nom de la persona que l’ha sol·licitat o amb el DNI o document identificador. En aquest cas, per tal de protegir les dades només heu de posar les 4 xifres centrals.

La informació disponible indica si s’ha atorgat l’ajut o, d’altra banda, si s’ha inadmès la sol·licitud. De ser així, també s’ofereix informació sobre el motiu pel qual s’ha denegat. En cas que no hi estigueu d’acord, la Generalitat indica que podeu presentar un recurs d’alçada en un formulari que farà públic ben aviat.

L’altra cara de l’ajut als autònoms | Anàlisi de Jordi Goula

Qui els podia demanar?

Hi han pogut accedir els autònoms donats d’alta al règim RETA o una mutualitat que fan l’activitat com a persona física a títol individual amb o sense treballadors a càrrec. En tot cas, el màxim de persones contractades per compte d’altri d’aquest autònom no pot superar les sis, prenent com a referència la mitjana de l’any passat.

També podien optar-hi els autònoms que han constituït una empresa amb personalitat jurídica pròpia, sigui unipersonal o amb altres socis, però en aquest cas, no pot haver-hi més de tres socis. La suma entre socis i treballadors per compte d’altri no pot superar les sis persones.

En el cas de socis de cooperatives que cotitzen al RETA o a una mutualitat, també s’hi podien sumar si no hi ha més de tres socis i la xifra total de socis i treballadors no socis és d’un màxim de sis persones.

A més, calia que les persones tinguessin el domicili fiscal a Catalunya, estiguessin d’alta al RETA o a una mútua des d’abans de l’1 d’octubre, tinguessin una base imposable sobre la renda de les persones físiques que en el darrere exercici disponible sigui igual o inferior a 35.000 euros, i un rendiment net de l’activitat en els tres primers trimestres del 2020 que no superi els 13.125 euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.