ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i el Departament d’Ensenyament han acordat començar les obres de l’escola Paco Candel, actualment en barracons, el curs vinent. Segons el conveni establert, la Generalitat n’assumirà el finançament i el consistori en desenvoluparà el projecte i la construcció. L’actuació s’emmarca en el desplegament de l’acord marc de col·laboració entre ambdues administracions signat el 2016 i que de cara al proper curs preveu també la posada en funcionament d’un nou institut fruit de la segregació de l’Institut Llobregat, la conversió de l’Escola el Gornal en institut escola i diverses obres de millora. Aquest seguit d’actuacions comportaran una inversió d’1,45 MEUR, dels que 280.000 euros els aportarà el consistori.

Per al curs 2018-2019 s’impulsarà un nou projecte educatiu per a la ciutat amb la posada en funcionament d’un nou institut d’educació secundària, fruit de la segregació de l’actual Institut Llobregat, que assumirà l’oferta d’ESO i batxillerat. L’actual institut mantindrà el projecte centrat en els ensenyaments de formació professional i de l’itinerari formatiu específic (IFE) que ofereix. Una altra novetat de cara al curs vinent és que l’Escola el Gornal passarà a ser institut escola i s’hi implantarà el primer curs d’ESO.Pel que fa a l’escola Ernest Lluch, un altre dels centres que funciona en barracons, les obres del nou edifici segueixen el curs previst i en breu es presentarà el projecte a la comunitat educativa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb