El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha admès que la municipalització de l’aigua serà ‘més difícil’ després de la sentència del Tribunal Suprem espanyol a favor d’Agbar, però ha afegit que ‘ni molt menys és impossible’. En declaracions a Catalunya Ràdio, Badia ha plantejat l’exemple de Berlín, que va sotmetre la qüestió a consulta preguntant als ciutadans si preferien que els beneficis de l’aigua fossin dividends d’una empresa privada o bé servissin per recuperar el servei pagant-lo a poc a poc. D’aquesta forma, ha continuat, es podria revertir la gestió abans que acabés la concessió a Agbar, el 2047.

Badia ha considerat ‘sorprenent’ que una concessió de l’any 1953 per captar aigua del Llobregat acabi permetent gestionar tota l’aigua de l’àrea metropolitana fins al 2047, i més quan la nova llei de contractacions, ha insistit, parla de concessions de 5 o 10 anys.

En aquest sentit, ha criticat l’operació que es va fer el 2012, durant el mandat de Xavier Trias, i ha remarcat que hi havia informes que la desaconsellaven la privatització. ‘Que una privatització et costi 200 milions d’euros no sembla un bon negoci’, ha ironitzat, alhora que ha subratllat que aquests diners s’hauran de pagar l’any vinent o bé emetre més crèdit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.