Les eleccions al parlament basc i les del parlament gallec, previstes pel 5 d’abril, han estat ajornades de manera indefinida, ja que les forces polítiques han preferit de no pactar la nova data a l’espera del desenvolupament de la crisi sanitària del coronavirus.

El president del govern basc, Íñigo Urkullu, ha acordat la mesura amb els grups parlamentaris, i de la mateixa manera ho ha pactat el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo amb la resta de formacions.

Urkullu ha explicat que un informe dels serveis jurídics del govern basc possibilita la revocació legal de les eleccions i proposa diverses fórmules per a solucionar el ‘buit legal’, ja que no hi ha previst cap mecanisme per suspendre uns comicis a durant una situació d’estat d’alarma. Per la seva part, els diferents actors gallecs encara estan cercant les fórmules legals per a portar a terme la suspensió.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb