Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) farà el setè dissabte a Sagunt. Segons que ha anunciat el partit en un comunicat, ja s’ha tancat el termini i s’ha presentat una sola candidatura a la presidència, encapçalada per Josep Barberà. Al congrés es renovarà a fons la direcció després de quinze anys de presidència d’Agustí Cerdà, ex-diputat al congrés espanyol i president d’ERPV des de la seva refundació l’any 2000.

Josep Barberà (Benicarló, 1983) actualment és regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benicarló dins la coalició Compromis-Esquerra Republicana. Militant d’Esquerra Republicana des del 2004, va encapçalar la llista a la circumscripció de Castelló a les eleccions espanyoles del 2008 i també fou cap de llista d’Ara País Valencià a les darreres eleccions espanyoles del 20 de desembre.

Barberà proposa com a principals eixos de la seua candidatura potenciar el vessant municipalista i ampliar la suma amb forces valencianistes i d’esquerres. A les eleccions municipals de l’any passat, ERPV va presentar candidatures en solitari però també dins coalicions municipals, i doblà el nombre de regidors respecte del 2011; n’aconseguí un total de 20.

La resta de la candidatura és formada per Núria Arnau (vice-secretària d’Organització), Francesc Sanchis (vice-secretari de Coordinació Territorial), Pau Osòrio (secretari d’Administració Econòmica i Finances), Domènec Garcia (secretari de Política Municipal), Anna Peña (secretària d’Imatge i Comunicació) Joanfran Martínez (secretari de Polítiques de Salut), Laura Domingo (secretària d’Ensenyament), Joan Vea (secretari de Política Econòmica, Recursos Propis i Territori), Lluís H. Manero (secretari d’Acció Política), Joan Carles Campello (secretari de Moviments Socials), Raquel Gómez (secretària de Coordinació Sectorial), Mikel Forcada (secretari de Formació) i Pilar Navarro (secretària de les Dones).

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb