comèdia shakespeare tnc

El Teatre Nacional de Catalunya acaba d’estrenar una versió de l’obra de William Shakespeare Afanys d’amor perduts. És una de les comèdies més refinades i celebrades del dramaturg anglès que versa sobre l’amor i la raó. Al capdavant de la producció hi ha Pere Planella, veterà director d’escena que enguany celebra cinquanta anys en l’ofici. Planella dirigeix una versió adaptada per ell mateix amb Roger Cònsul, i el repartiment l’encapçalen Pep Anton Muñoz, Sara Espígul, Arnau Puig i Peter Vives. L’obra es podrà veure fins al 24 de febrer a la Sala Petita.

L’argument de la comèdia parteix del jurament fet pel rei de Navarra i tres dels seus cavallers d’allunyar-se dels plaers mundans durant tres anys, per dedicar-se exclusivament a l’estudi. La restricció és tan dura que fins i tot han prohibit que cap dona s’acosti a menys de mil milles de la cort. Però aviat els visitarà una ambaixada de la princesa de França, acompanyada de tres de les seves dames, amb l’objectiu de recuperar uns territoris en litigi a l’Aquitània. El rei de Navarra i els seus tres nobles es veuran empesos a enfrontar-se als manaments de Cupido, el príncep de les rimes de l’amor, els laments i els sospirs.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb