La batllessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, participen avui en la cimera High-Level Political Forum on Sustainable Development de la seu les Nacions Unides, a Nova York. Colau presentarà en nom de les grans ciutats de tot el món la declaració ‘Cities for Housing’, un acord de les metròpolis per a reclamar als estats competències i recursos contra l’especulació i la gentrificació. El text és signat per ciutats com Nova York, Londres, Berlín, Madrid, París, Montreal, Ciutat de Mèxic, Seül, Durban o Amsterdam, i reclama mesures globals per a lluitar contra l’expulsió dels veïns dels centres de les grans capitals. D’altra banda, el conseller explicarà en el Fòrum de Governs Locals i Regionals l’experiència a Catalunya en l’aplicació de l’Agenda 2030.

El High-Level Political Forum on Sustainable Development és del 10 al 19 de juliol i té com a finalitat analitzar si els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incloses en l’Agenda 2030 van en bon camí a escala mundial. Per això es revisaran els resultats aconseguits fins al 2018 i es debatran noves actuacions que garanteixin el compliment dels que estan pendents.

Tant la batllessa com el conseller aprofitaran la participació en la cimera per mantenir contactes bilaterals i reunions de treball amb més institucions. Dilluns a la tarda Colau participarà en un acte conjunt amb Alexandria Ocasio-Cortez, la guanyadora de les primàries demòcrates de Nova York, amb una agenda marcadament social. Dimarts, es reunirà amb les batllesses de Madrid, Manuela Carmena, la de Montreal, Válerie Plante, i amb la vice-batllessa de Nova York, Alicia Glenn, per coordinar estratègies en matèria d’habitatge i de desenvolupament econòmic.

D’altra banda, dimarts el conseller mantindrà una trobada amb el Global Policy Initiative sobre la regulació de les migracions i una altra amb representants de l’executiu de Flandes i membres de la xarxa Network of Regional Governments for Sustainable Development.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb