La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat disculpes a la Universitat de Barcelona per haver insinuat que li havien ofert facilitats per acabar la carrera de Filosofia. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Colau ha explicat que es va equivocar en barrejar una anècdota personal, que diu que es limita a una conversa amb una persona del sector privat, que no implica cap universitat, amb un debat profund sobre uns màsters concrets que implica una universitat concreta. ‘La vaig explicar en un context desafortunat i no prou bé’, ha dit.

Ahir la Universitat de Barcelona va respondre les insinuacions que la batllessa havia fet a TV3 i li va demanar explicacions. És per això que Colau ha expressat la ‘plena confiança en la universitat pública’ i ha desmentit haver implicat la UB ‘perquè jo no vaig parlar amb ningú de la universitat’. ‘Hi ha famílies influents i persones al voltant del poder que tenen les coses més fàcils que d’altres’, ha dit.

La batllessa ha explicat que, abans de començar l’entrevista a TV3, fora de càmera va relatar l’anècdota a la presentadora Lídia Heredia, la qual li va demanar si la podia explicar en antena.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb