ACN Barcelona.-Universitats per la República i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) criden a aturar les classes el 21 de desembre per “aturar” la reunió del Consell de Ministres, que està previst que tingui lloc a la Llotja de Mar. La plataforma convoca una aturada estudiantil entre les 10 i les 14 hores sota el lema “El Consell de Ministres arriba, aturem les classes”. La portaveu, Núria Nieto, ha titllat la celebració d’aquesta reunió de “clara provocació”. “Cal mostrar rebuig a aquells que amenacen amb tornar a aplicar el 155 i no respecte el dret a l’autodeterminació”, ha defensat Nieto. Els CDR, per la seva part, ja han convocat a primera hora del matí del proper divendres a la Llotja de Mar. El SEPC aposta per organitzar-se als carrers de la mà dels comités de defensa.

(Aquesta notícia actualitza l’anterior sobre el mateix tema afegint el SEPC)Núria Marín, una altra de les portaveus d’Universitats per la República, ha remarcat que “hi ha més de 2.000 represaliats, entre els quals professors universitaris i estudiants”. Al seu parer, cal aturar aquest consell i “demostrar un cop més que els estudiants som l’avantguarda de la lluita per garantir els drets civils i polítics”.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.