ACN Barcelona.-El torn de matí de l’onzè dilluns de vaga al metro de Barcelona ha finalitzat a les nou d’aquest matí sense incidències importants. No obstant, TMB ha apuntat que des de les 7.45h s’han hagut de fer regulacions de passatge a l’estació de la Sagrera a l’enllaç de la línia 1 amb la línia 5. Aquestes regulacions del flux de viatgers s’han fet per evitar aglomeracions a les andanes i optimitzar la capacitat del tram central de la línia 5. D’altra banda, els usuaris no poden validar temporalment els bitllets a les estacions de Fontana a la línia 3 i de Joanic a la línia 4 per actes vandàlics. També hi ha hagut incidència per vandalisme a la línia 1a l’estació del Clot, on durant una estona no s’han pogut vendre ni validar bitllets. En aquest cas, la incidència al Clot ja ha quedat resolta, segons TMB. Aquest és el primer dilluns que la vaga del metro coincideix amb l’aturada al Bicing. La vaga al Bicing és de quatre hores per torn tots els dies fins al 31 de juliol excepte els dimarts i dijous.

(En aquesta actualització s’afegeix el percentatge del seguiment de la vaga)TMB també ha indicat que s’han complert els serveis mínims del 40% durant les dues hores d’aturada, de set a nou del matí, i a partir de les nou els combois s’han anat incorporant de forma progressiva al servei. Els sindicats han apuntat que la vaga ha tornat a tenir aquest dilluns un seguiment del 95%.Durant les dues hores de vaga, el nombre d’usuaris al metro s’ha reduït un 26% respecte la mateixa franja en un dia normal. El següent torn serà de quatre a sis de la tarda, quan els trens funcionaran al 40%, i de dos quarts de nou del vespre a dos quarts d’onze de la nit, que ho faran al 20%.La direcció de TMB va decidir la setmana passada retirar l’avançament de 32 euros al mes a tots els treballadors del Metro a compte del conveni que s’està negociant actualment, ja que no veu suficient predisposició dels sindicats a arribar a un acord. Igualment, la direcció va suggerir la possibilitat d’un laude obligatori per part de la mediació del Govern, una possibilitat que va ser rebutjada per part del comitè d’empresa. Després de mesos de negociacions, les posicions de les dues parts s’han acostat, però no s’ha arribat a un acord definitiu. Davant d’aquesta situació, la mediació de Treball va proposar que les dues parts se sotmetessin a un arbitratge voluntari, una possibilitat que va ser rebutjada per la part laboral. La direcció va demanar al comitè d’empresa que permeti als treballadors del Metro poder votar en una assemblea les propostes de conveni col·lectiu que ha fet tant l’empresa com la mediació, però els sindicats consideren fins ara que calia seguir negociant i mantenint les convocatòries de vaga per cada dilluns laborable.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]