La militància d’ERC-Barcelona ha avalat l’actual conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, com a únic precandidat de la formació republicana a la batllia de la capital catalana després d’aconseguir 442 signatures. D’aquesta manera, un cop finalitzat el període de recollida, Maragall ha estat l’únic que ha aconseguit els avals necessaris, que són el 10% de la militància de la federació de Barcelona.

Per contra, el militant Xavier Martínez, ha aconseguit 41 signatures vàlides i no ha aconseguit la xifra mínima dels 139 per ser proclamat candidat a encapçalar la llista. El procés de primàries, que comptarà amb actes de presentació de la candidatura de Maragall, finalitzarà amb la jornada electoral el divendres 26 d’octubre als onze casals d’Esquerra Republicana a Barcelona, on militants i simpatitzants d’ERC podran votar al casal que tenen assignat per districte.

Maragall ha agraït la confiança en un piulet.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb