ACN Barcelona.-JxSí i la CUP han registrat una petició de compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, un ple del proper dilluns 9 d’octubre. Literalment, la petició demana a Puigdemont que comparegui “per valorar els resultats del referèndum del dia 1 d’octubre i els seus efectes, d’acord amb l’article 4 de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació. Justament aquest punt de la Llei és el que diu que “si el recompte dels vots vàlidament emesos dóna com a resultat que n’hi ha més d’afirmatius que de negatius, implica la independència de Catalunya” i que per això “el Parlament de Catalunya dins els dos dies següents a la proclamació dels resultats per part de la Sindicatura Electoral celebrarà una sessió ordinària per a efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya, els seus efectes i acordar l’inici del procés constituent”.

Aquests termes ja havien estat plantejats pels grups independentistes en la reunió extraordinària de la Junta d’aquest dimecres al Parlament. Malgrat la reunió, l’ordre del dia encara no s’havia fixat a l’espera que JxSí i la CUP entressin al registre la petició. Ara que ja s’ha fet, la Mesa i la Junta ho validaran i es marcarà l’ordre del dia en una nova reunió.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb