ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha situat en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar i també per les fortes ventades. Es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres, el que suposa un perill per a les persones i per al mobiliari de la ciutat. Els Bombers de la ciutat han atès 50 serveis relacionats amb el vent entre les 3.30 i les 13.30 hores: 36 per branques d’arbres, 10 reconeixements i 4 per problemes amb façanes. El consistori demana a la ciutadania que no vagi a les platges i recorda la prohibició d’accedir als espigons i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

(Aquesta notícia actualitza l’anterior afegint l’alerta per ventades)La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat al litoral barceloní i barra el pas als espigons i a les zones on trenquen les onades per evitar riscs per a les persones. El consistori recomana retirar objectes de finestres i balcons, i allunyar-se de cornises, murs, bastides i arbres que puguin caure. També recomana evitar els desplaçaments per carretera si és possible.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb