Uns quaranta activistes han aconseguit irrompre a l’oficina del primer ministre de MaltaJoseph Muscat, a primera hora d’aquest d’avui. Els manifestants reclamen la seva dimissió immediata arran de la investigació per l’assassinat de la periodista Daphne Caruana Galizia.

Tot i que fins ara Muscat no ha estat directament implicat en l’assassinat, la investigació policíaca sí que hi ha vinculat diverses persones del seu cercle més íntim. Per això, la setmana passada el primer ministre va anunciar que dimitirà el pròxim mes de gener perquè el Partit Laborista tingui temps d’escollir el seu successor.

Els activistes han sorprès policies i soldats i han aconseguit entrar a l’edifici del primer ministre a través d’una porta lateral. Els manifestants portaven tambors, xiulets, banderes i megàfons. Llavors han blocat l’entrada de l’oficina fent una seguda.

La policia ha tancat la porta lateral i ha deixat els activistes dins de l’edifici. La germana de Daphne Caruana s’ha presentat a l’oficina i ha exigit als agents que deixin als periodistes accedir a l’interior per enregistrar els manifestants.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.