La justícia escocesa ha absolt de tots els càrrecs d’agressió sexual l’ex-primer ministre d’Escòcia Alex Salmond. Segons que ha avançat la BBC, Salmond ha quedat deslliurat de les acusacions d’haver assetjat nou dones entre el 2008 i el 2014, quan estava al capdavant de l’SNP.

El jurat de l’alt tribunal d’Edimburg ha considerat Salmond innocent de dotze càrrecs, inclosos intent de violació o assetjament sexual. Hi havia una tretzena denúncia que ha estat rebutjada per falta de proves.

Salmond diu que veu ‘reforçada’ la fe en la justícia escocesa i ha comparat el seu viacrucis amb la pandèmia del coronavirus: ‘El malson que que viscut en els darrers dos anys no és res comparat amb el que vivim cadascun de nosaltres en aquest moment. La gent mor i molts altres moriran’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb