Conclou la setmana borsària a 16,610 euros per acció, un 0,66% per sobre del preu proposat per la italiana

MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

Abertis ha superat aquest divendres en Borsa el preu de 16,50 euros per acció que Atlantia proposa en l’OPA que ha llançat sobre la companyia, atès que ha tancat la sessió del mercat a 16,610 euros per títol, després de pujar un 1,157% durant la jornada.

Les accions del grup de concessions espanyol sobrepassen en Borsa la contraprestació que proposa la firma italiana just l’endemà que formalitzés la seva oferta davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i realitzés una ‘picada d’ullet’ al Govern espanyol amb la finalitat d’aconseguir que l’operació prosperi.

El preu al qual Abertis va concloure la setmana borsària està així un 0,66% per sobre del preu que Atlantia proposa en la seva OPA.

Es tracta a més de la segona ocasió en què el grup que presideix Salvador Alemany sobrepassa els 16,50 euros oferts per la companyia transalpina, atès que ja va tancar per sobre d’aquesta cota quatre dies del passat mes de maig, entre el 22 i el 25 d’aquest mes.

No obstant això, en aquesta ocasió Abertis sobrepassa el preu un dia després que l’OPA es formalitzi i comencin així a córrer els terminis legalment establerts per a l’operació, i de conèixer les novetats que Altantia va incloure en la documentació presentada.

OBERT A PAGAR EL 100% EN EFECTIU

Així, malgrat mantenir el preu, la companyia va deixar la porta oberta a pagar en efectiu tota l’OPA, que al preu actual suposa un import total de 16.341 milions d’euros.

Quant a la seva concessió al Govern espanyol, Atlantia va manifestar expressament la seva “voluntat d’atendre els interessos estratègics” que Espanya té en els actius de la companyia, això és, les autopistes de peatge i els satèl·lits d’Hispasat.

La companyia participada per la família Benetton responia d’aquesta forma a les manifestacions realitzades pel Govern espanyol sobre l’operació, en les quals recordava que ha d’autoritzar en Consell de Ministres el traspàs de cadascuna de les autopistes que Abertis explota com a primer operador de vies de pagament del país, un total de 1.560 quilòmetres, i subratllava el caràcter estratègic que Hispasat té per a l’Estat, que a més controla un 9,2% d’aquest operador a través del CDTI (1,8%) i SEPI (7,41%).

A més, Atlantia va garantir que mantindrà l’actual estratègia de creixement “sostenible i rendible” d’Abertis a la qual, tal com ja va avançar, preveu convertir en plataforma del grup per a Llatinoamèrica, atès que “proposarà la transferència de les activitats d’Atlantia a Xile i el Brasil”, països on el grup espanyol ja està present.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb