La policia ha abatut a trets un militar tailandès que havia mort trenta persones i n’havia ferides cinquanta-vuit, després de més de dotze hores d’assalt, segons que ha informat el primer ministre de Tailàndia, Prayut Chan-ocha. El soldat s’havia atrinxerat en un centre comercial de Nakhon Ratchasima i tenia uns quants ostatges retinguts. Segons mitjans locals, és un oficial de trenta-dos anys i encara no se sap per què ho va fer. Prèviament, havia penjat un vídeo a Facebook per retransmetre tot l’assalt en directe.

Armat amb un rifle d’assalt, ha disparat primer a un oficial en una base militar, on ha robat armes, munició i un vehicle, i s’ha dirigit al centre comercial. Allà ha disparat a compradors i treballadors. Ha mort una vintena de persones i n’ha ferit almenys una cinquantena. La policia ha acordonat la zona i ha facilitat la sortida d’alguns compradors que es refugiaven a les botigues. L’atacant s’ha atrinxerat a la quarta planta del centre i ha retingut uns quants ostatges. Finalment, ha estat abatut per la policia. ‘Aquesta matança no té precedents a Tailàndia i vull que sigui l’última vegada que passi una desgràcia com aquesta’, ha dit el primer ministre tailandès. Ha afegit que el mòbil del crim podria ser de caràcter personal: ‘un conflicte sobre la venda d’una casa’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb