El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana espanyol, José Luis Ábalos, ha dit que prenia nota de la petició de Més per Menorca de reconsiderar la decisió sobre l’Obligació de Servei Públic (OSP) en la ruta aèria Menorca-Barcelona. La diputada d’Esquerra Republicana Marta Rosique ha demanat al ministre espanyol que tingués en compte les especificitats i les necessitats dels ciutadans de l’illa a l’hora de determinar si l’OSP era necessària.Durant la compareixença en comissió parlamentària, Rosique ha demanat a Ábalos que reconsiderés la resposta i encetés el diàleg necessari amb el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca per tal d’estudiar la viabilitat de l’OSP entre Menorca i Barcelona.

Cal recordar que el 31 de gener el director general d’aviació civil va respondre a una carta de la presidenta del Consell Insular de Menorca enviada l’11 de desembre en què li demanava que s’encarreguessin els estudis i informes pertinents per a establir una OSP amb l’objectiu de fixar preus màxims, un mínim de freqüències i la competència entre companyies, atès que la ruta Menorca-Barcelona mancava de freqüències i tenia preus abusius en determinades èpoques de l’any.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb