Una nova producció de la Bohème arriba al Liceu dirigida per Jonathan Miller

  • Olga Kulchynska, guanyadora de l'edició 2015 del Concurs Tenor Viñas, fa de Musetta i la posada en escena, realista i tradicional, s'inspira en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30 del segle XX

VilaWeb
Redacció
18.06.2016 - 02:00

La Bohème de Puccini es podrà veure al Liceu fins al 8 juliol. La producció Miller és tradicionalista i plena de realisme inspirat en les instantanies de Brassaï i CartierBresson de la dècada dels anys 30 del segle XX. Marc Piollet, que ja va seduir amb la direcció musical de la Carmen de Calixto Bieito el 2011, dirigirà l’Orquestra del Liceu en una Bohème que destaca per l’excel·lència en el seu repartiment.

En el paper de Mimì s’alternaran les sopranos Tatiana Monogarova i Eleonora Buratto, que debuta el rol al Liceu, i en el de Musetta, les Nathalie Manfrino i Olga Kluchynska, aquesta darrera, guanyadora de l’edició 2015 del Concurs Tenor Viñas. Avui s’estrena aquesta nova producció amb un doble debut: el del tenors Matthew Polenzani i el de Saimir Pirgu.

La Bohème es va estrenar l’1 de febrer de 1896 al Teatro Regio de Torí i va arribar al Gran Teatre del Liceu el 10 d’abril de 1898. La darrera representació va ser el 19 de març de 2012 i s’ha pogut veure al Gran Teatre 257 vegades.

El Liceu i les escoles de disseny de Barcelona han engegat un projecte conjunt que combina l’experimentació amb el disseny i l’òpera. Un dels fruits del projecte és la creació de càpsules audiovisuals que il·lustren algunes de les òperes programades al Liceu al llarg de la temporada 2015/16, entre elles n’hi ha una dedicada a la Bohème.

Avui i l’1, 2 i 8 de juliol  un cop acabada la representació es podrà allargar la nit amb un refrigeri al Saló dels Miralls. La iniciativa After Opera ofereix tres begudes amb les fruites com protagonistes: Smash de pera i vainilla, Sour de poma i Cooler de taronja amarga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any