Guardia Civil 1-O

Un total de quatre-cents agents de la policia espanyola i prop de dos-cents guàrdies civils sortiran avui de diversos punts de l’estat espanyol amb destinació a Barcelona, amb motiu del consell de ministres espanyol que s’hi farà divendres.

La previsió del Ministeri d’Interior espanyol és que s’hi estiguin fins el dia 23, tot i que l’estada es pot allargar si es considera necessari. S’allotjaran en hotels de la perifèria de Barcelona.

Els agents s’encarregaran principalment del trasllat del govern espanyol des de l’aeroport, l’establiment del perímetre de seguretat a la Llotja de Mar, on es farà el consell de ministres, i el retorn de l’executiu. En canvi, els Mossos es faran càrrec de la resta de tasques, inclosos possibles incidents, talls de carreteres i protestes a les vies del TGV.

Els policies espanyols són de la Unitat d’Intervenció Policíaca (UIP) i de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), a més d’agents de la Guàrdia Civil. El desplaçament ha portat malestar entre els sindicats de tots dos cossos, especialment per la proximitat de les festes de Nadal i la possibilitat que l’estada s’allargui. No rebran cap compensació, a banda les dietes.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb